Patio Daddio Queso Dip

Patio Daddio Queso Dip

Składniki:

  • 1 puszka (15 oz) fasoli chili, nieodsączonej (użyłam Bush's)
  • 1 łyżeczka chili w proszku New Mexico
  • 14 uncji chorizo
  • 1 łyżeczka Twój ulubiony ostry sos
  • 16 uncji Velveeta® Mexican Delikatne, pokrojone w ½”
  • 3/4 szklanki mleka pełnego
  • Instrukcja:

    1. Podsmaż chorizo ​​na niereagującej patelni na średnim na dużym ogniu.
    2. Dodaj fasolę i zagotuj. Zmniejsz ogień do średniego, dodaj ser i pozwól mu się roztopić.
    3. Dodaj mleko , chili w proszku i ostry sos, a następnie ponownie gotuj na wolnym ogniu. Zmniejsz temperaturę do niskiego. Delikatnie zetrzyj fasolę tłuczkiem do ziemniaków i wymieszaj, aby ponownie połączyć.
    4. Podawaj na ciepło z chipsami tortilla i delektuj się smakiem! Uwaga: Konsystencję gotowego dipu można dostosować, dodając mleko, aby był rzadszy, lub pozwalając mu się zmniejszyć, aby go zacieśnić.