Pełnoziarniste krakersy z siemienia lnianego i kopru włoskiego

Pełnoziarniste krakersy z siemienia lnianego i kopru włoskiego

Składniki:

  • 1 szklanka mąki uniwersalnej
  • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 4 łyżki siemienia lnianego
  • 4 łyżki nasion kopru
  • 2 łyżki masła, zmiękczonego
  • 2/3 szklanki mleka
  • Oliwa do posmarowania
  • Sól morska do zraszania
  • Instrukcja:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350
    2. Połącz mąki, siemię lniane i koper włoski.
    3. Wymieszaj w zmiękczonym maśle.
    4. Stopniowo dodawać mleko, aż ciasto się zbierze.
    5. Obróć na dobrze posypaną mąką powierzchnię i ugniataj przez 8-10 minut.
    6. Rozwałkuj ciasto na 1/8 cala.
    7. Użyj foremek do ciastek lub wałka do pizzy, aby wyciąć kształty krakersów.
    8. Wyszczotkuj ciasto posyp oliwą i posyp solą koszerną.
    9. Pieczone na wysmarowanej blasze przez 15minuty.
    10. Ostudź lekko na stojaku chłodzącym przed podaniem.