Składniki:
)
Instrukcje:
- Ułóż paski cukinii w durszlaku nad miską lub w zlewie.
- Posyp cukinię solą i wymieszaj.
- Odstaw cukinię na 15 minuty, podczas gdy sól wyciągnie wilgoć.
- Odsącz nadmiar wody, wyciskając cukinię, jeśli to konieczne.
- W międzyczasie gotuj boczek na patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiący, często obracając.
- Wyjmij bekon na stos ręczników papierowych, aby odciekł. Pokrusz bekon.
- Usuń wszystko oprócz 2 ton bekonu z patelni.
- Ustaw patelnię na średnim ogniu.
- Dodaj zieloną cebulę i brokuły, często mieszając przez około 3-5 minut lub aż będą chrupiące.
- Dodaj cukinię i 2 łyżki pesto, mieszając, aby połączyć wszystkie składniki. W razie potrzeby spróbuj i dodaj więcej pesto. Mieszanka musi się tylko rozgrzać, więc wystarczy 2-3 minuty gotowania.
- Podawać z kruszonką z bekonu i świeżo startym parmezanem.