Pesto z chudego jarmużu z bazylią

Pesto z chudego jarmużu z bazylią

Składniki:

  • 2 szklanki pakowanych liści jarmużu
  • 1,5 szklanki pakowanych liści bazylii
  • 1/2 małej cytryny, wyciśniętej
  • 3 czosnek goździki
  • 1 łyżka pasty miso
  • 2 łyżki świeżo startego parmezanu
  • 1/2 łyżki siekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka wody
  • 1/2 łyżki oliwy z oliwek
  • Instrukcja:

    1. Usuń liście jarmużu i bazylii z łodygi i opłucz.
    2. Z grubsza posiekaj liście jarmużu, tak aby zmieściły się w jedzeniu robot kuchenny.
    3. Włóż liście jarmużu i bazylii do robota kuchennego i siekaj, aż liście zmienią się w małe kawałki.
    4. Dodaj resztę składników do robota kuchennego i mieszaj, aż wszystko się dobrze połączy.
    5. Wszystkie składniki przełóż do naczynia i ciesz się ulubionymi potrawami!