Składniki:
Instrukcje:
- Wszystkie składniki umieść w minirobocie kuchennym. Miksuj przez dwie minuty lub do momentu, aż pesto osiągnie gładką, kremową konsystencję. Jeśli pesto jest zbyt gęste, dodaj dodatkową łyżeczkę lub dwie wody. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowe do podania.
- Udekoruj dodatkowymi pokruszonymi migdałami i podawaj z pełnoziarnistymi chipsami pita, crudites lub ulubionym krakersem.
- Uwagi: To danie jest naturalnie wegetariańskie i bezglutenowe. Osoby z alergią na orzechy mogą zastąpić migdały słonecznikiem. To pesto z fasoli fava, migdałów i mięty można przygotować do trzech dni wcześniej, jeśli jest odpowiednio przechowywane w lodówce (jeśli robisz je z wyprzedzeniem, upewnij się, że masz dużo silnej woli lub zrób sobie podwójną porcję).