Pieczeń Wieprzowa Florentynka Z Sosem Z Granatu

Pieczeń Wieprzowa Florentynka Z Sosem Z Granatu

Składniki:

  • 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka
  • 1 1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 2 ząbki czosnku mielonego
  • 1 /2 szklanki miodu
  • 2 polędwiczki wieprzowe (przycięte i rozkrojone na płasko)
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1/4 szklanki parmezanu, rozdrobnionego
  • 1 szklanki soku z granatów
  • 1/4 szklanki posiekanej czerwonej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 szklanki posiekanego szpinaku
  • woda do przykrycia
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 425F. Na patelni podsmaż czosnek na oleju do miękkości, dodaj szpinak, majeranek, sól i pieprz do smaku. Smaż przez 3 minuty, aż szpinak zwiędnie i odstaw na bok.
    2. Połóż pokrojone mięso płasko na kawałku folii. Za pomocą młotka ubij wieprzowinę na równą grubość 1/2 cala.
    3. Usuń folię. Za pomocą szpatułki rozprowadź równomiernie nadzienie na wieprzowinie, pozostawiając z każdej strony 1-calową granicę; Posyp serem. Pieczeń zaczynając od brzegów mocno zawinąć, aż do całkowitego zamknięcia nadzienia. Natrzyj wieprzowinę solą i pieprzem. Zwiąż pieczeń w odstępach co 2 cale sznurkami kuchennymi.
    4. Ułóż pieczeń stroną do pieczenia w dół na ruszcie do pieczenia. (I'dodałem warstwę jarmużu skropionego oliwą z oliwek) Piecz do momentu włożenia termometru do mięsa w środkowych rejestrach 039F.
    5. Przełóż wieprzowinę na czystą deskę do krojenia, namiot z folią i odstaw na około minut. Na sos wymieszaj składniki do garnka i zagotować na średnim ogniu. Zeskrob pozostałe soki z blachy do pieczenia do garnka. Zmniejszyć mieszankę do około 1 szklanki. Sos zagęścić mąką kukurydzianą i wodą, ubijając aż lekko zgęstnieje.
    6. Zdejmij sznurek i pokrój pieczeń w plastry o grubości 3/4 cala.
    7. Podaj z sosem.
    8. 425