Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 425F. Na patelni podsmaż czosnek na oleju do miękkości, dodaj szpinak, majeranek, sól i pieprz do smaku. Smaż przez 3 minuty, aż szpinak zwiędnie i odstaw na bok.
- Połóż pokrojone mięso płasko na kawałku folii. Za pomocą młotka ubij wieprzowinę na równą grubość 1/2 cala.
- Usuń folię. Za pomocą szpatułki rozprowadź równomiernie nadzienie na wieprzowinie, pozostawiając z każdej strony 1-calową granicę; Posyp serem. Pieczeń zaczynając od brzegów mocno zawinąć, aż do całkowitego zamknięcia nadzienia. Natrzyj wieprzowinę solą i pieprzem. Zwiąż pieczeń w odstępach co 2 cale sznurkami kuchennymi.
- Ułóż pieczeń stroną do pieczenia w dół na ruszcie do pieczenia. (I'dodałem warstwę jarmużu skropionego oliwą z oliwek) Piecz do momentu włożenia termometru do mięsa w środkowych rejestrach 039F.
- Przełóż wieprzowinę na czystą deskę do krojenia, namiot z folią i odstaw na około minut. Na sos wymieszaj składniki do garnka i zagotować na średnim ogniu. Zeskrob pozostałe soki z blachy do pieczenia do garnka. Zmniejszyć mieszankę do około 1 szklanki. Sos zagęścić mąką kukurydzianą i wodą, ubijając aż lekko zgęstnieje.
- Zdejmij sznurek i pokrój pieczeń w plastry o grubości 3/4 cala.
- Podaj z sosem.
425