Pieczony łosoś Z Wapnem

Pieczony łosoś Z Wapnem

Składniki:

  • 350 gramów kotleta z łososia
  • 1 łodyga dymki, pokrojona na kawałki
  • 5 gramów startego imbiru
  • 1 Chili pozbawione nasion i pokrojone w paski (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka wina do gotowania
  • 1 skórka z limonki
  • )

  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1/2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu, lekko rozgniecionych
  • 5 gramów masła w kostkach
  • Instrukcje:

    1. Oczyść, usuń wszystkie łuski i osusz kotlet ręcznikiem papierowym i ułożyć na blasze lub folii do pieczenia.
    2. Doprawić rybę dookoła winem do gotowania, skórką z limonki i sokiem z limonki, a następnie równomiernie posypać kruszonym pieprzem, startym imbirem, chili, dymką i kostkami masła.
    3. Można je upiec w piekarniku nagrzanym do 350 stopni przez 15 minut lub opiekać w tosterze przez 15 – 12 minuty w zależności od grubości i tego, jak dobrze chcesz do ugotowania.
    4. 350