Pieczony paneer w sosie dyniowym

Pieczony paneer w sosie dyniowym

Składniki:

  • 1 uncja. opakowanie Paneer
  • 1 szklanka puree z dyni
  • 5/8 łyżeczki sól
  • ½ łyżeczki chili w proszku
  • 1 łyżeczka pasty czosnkowej
  • 1 łyżeczka pasty imbirowej
  • 2 ½ łyżeczki soku z cytryny
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita. Przygotuj arkusz ciastek z papieru pergaminowego i lekko posmaruj go sprayem do gotowania.
    2. Pokrój Paneer na nieco grube trójkąty i odłóż na bok.
    3. W misce połącz resztę składników.
    4. Dodaj Paneer do mieszanki dyniowej i delikatnie wymieszaj.
    5. Marynuj przez 15 minuty.
    6. Przełóż kawałki sera Paneer na przygotowany arkusz ciastek i umieść je na środkowym stojaku piekarnika.
    7. Piecz przez 30 minut.
    8. Wyjmij, udekoruj kolendrą i podawaj na gorąco.
    9. 375