Piersi Kurczaka Nadziewane Serem Kremowym

Piersi Kurczaka Nadziewane Serem Kremowym

Składniki:

  • 4 plastry bekonu
  • 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżki na 3 roztopione niesolone masło
  • 3 uncje opak. serek śmietankowy
  • 4 łyżki świeżego estragonu, drobno posiekanego
  • 2 ząbki mielonego czosnku
  • 2 łyżki masła lub oliwy
  • 1/4 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 4 piersi z kurczaka bez kości i skóry
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 F. Na małej patelni podsmaż cebulę na średnim ogniu na maśle lub oliwie z oliwek, aż będą miękkie i przezroczyste, około 5 minut.
    2. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez minutę następnie zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Na innej patelni podsmaż bekon na małym ogniu, aż będzie miękki, a tłuszcz zacznie się rozkładać, ale nie pozwól mu się zrumienić.
    3. Usuń do ręcznikiem papierowym i odłóż na bok.
    4. Umieść piersi kurczaka między dwoma arkuszami woskowanego papieru i równomiernie ubij do grubości 1/4 cala, gładką stroną młotka do mięsa lub małym, ciężkim patelnia. Doprawić z obu stron solą i pieprzem. Wmieszać cebulę i czosnek do serka śmietankowego, aż dobrze się połączą; Podzielić równomiernie między kurczaka, umieszczając po jednym kawałku na środku każdej piersi.
    5. Rozwałkuj lub złóż kurczaka wokół masy sera śmietankowego, wsuwając końce pod i zabezpieczając wykałaczkami.
    6. Równomiernie posyp estragonem opakowania z kurczakiem i zawiń je kawałkiem boczku.
    7. Ułóż w 8×11 naczyniu do pieczenia i skropić roztopionym masłem.
    8. Piec przez 25 do 25 minut lub do czasu, gdy kurczak będzie gotowy , boczek jest zarumieniony, a serek jest cały podgrzany.
    9. Podawaj natychmiast.
    10. 350