Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350 F. Na małej patelni podsmaż cebulę na średnim ogniu na maśle lub oliwie z oliwek, aż będą miękkie i przezroczyste, około 5 minut.
- Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez minutę następnie zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Na innej patelni podsmaż bekon na małym ogniu, aż będzie miękki, a tłuszcz zacznie się rozkładać, ale nie pozwól mu się zrumienić.
- Usuń do ręcznikiem papierowym i odłóż na bok.
- Umieść piersi kurczaka między dwoma arkuszami woskowanego papieru i równomiernie ubij do grubości 1/4 cala, gładką stroną młotka do mięsa lub małym, ciężkim patelnia. Doprawić z obu stron solą i pieprzem. Wmieszać cebulę i czosnek do serka śmietankowego, aż dobrze się połączą; Podzielić równomiernie między kurczaka, umieszczając po jednym kawałku na środku każdej piersi.
- Rozwałkuj lub złóż kurczaka wokół masy sera śmietankowego, wsuwając końce pod i zabezpieczając wykałaczkami.
- Równomiernie posyp estragonem opakowania z kurczakiem i zawiń je kawałkiem boczku.
- Ułóż w 8×11 naczyniu do pieczenia i skropić roztopionym masłem.
- Piec przez 25 do 25 minut lub do czasu, gdy kurczak będzie gotowy , boczek jest zarumieniony, a serek jest cały podgrzany.
- Podawaj natychmiast.
350