Pizza z sałatką meksykańską Fiesta

Pizza z sałatką meksykańską Fiesta

Składniki:

  • 1 ząbek czosnku, prasowany
  • 2 zielone cebule z wierzchami, cienko pokrojone
  • 2 szklanki cienko pokrojonej sałaty lodowej
  • 1 1/4 funta mielonej chudej wołowiny lub indyka
  • 2 pomidory śliwkowe, bez pestek i pokrojone w kostkę
  • 2 opakowania schłodzonych bułek
  • 1 1/4 szklanki średniej grubości i masywnej salsy
  • 1/2 szklanki posiekanego sera cheddar
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 1 1. 25 oz mieszanka przypraw do taco w kopercie
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Rozwiń półksiężycowe ciasto; podzielić na 16 trójkąty. Ułóż 14 trójkąty w okrąg na okrągłym kamieniu do pieczenia lub patelni do pizzy, z szerokimi końcami nawet z krawędzią kamienia do pieczenia i skierowanymi do środka.
    2. Połóż pozostałe dwa trójkąty na środku, ściskając szwy, aby uszczelnić.
    3. Piecz 16-18 minut lub do złocistego brązu.
    4. Wyjmij z piekarnika, ostudź.Na 12-calowej patelni ugotuj ziemię mięso na średnim ogniu 10-10 minut lub aż przestanie się różowe, rozbijając mięso na kruszonkę.
    5. W razie potrzeby odcedź.
    6. Połącz salsę, mieszankę przypraw i czosnek i dodaj do mieszanki mięsnej. Wrzucić do płaszcza.
    7. Rozłóż śmietanę na cieście. Nałóż mieszankę mięsną na kwaśną śmietanę. Na wierzch z sałatą, pomidorami, cebulą, serem i oliwkami.
    8. 375