Składniki:
Instrukcja:
- Posiekaj dynię za pomocą robota kuchennego do uzyskania ryżu.
- Smażyć dynię na rozgrzanej oliwie z oliwek przez 3 minuty. Odstaw na bok i ostudź.
- Wymieszaj fetę i mozzarellę; dodaj po jednym jajka.
- Wymieszaj i połącz.
- Dodaj dynię i przyprawy, dobrze wymieszaj, aż dobrze się połączą.
- Równomiernie nałóż mieszankę do natłuszczonych foremek do muffinek. Ciasto do pizzy dociskać równomiernie i mocno (mocne dociskanie jest bardzo ważne, aby się ze sobą skleiły).
- Wstawić do piekarnika i piec do 30 minuty w 200C.
- Wyjmij kęsy pizzy z piekarnika i pozostaw do wystygnięcia (to również bardzo ważne, aby kęsy pizzy zapadły się ich patelnię na 5 minut przed wyjęciem, jeśli wyjmiesz je, gdy są zbyt gorące, pękną).
600