Składniki:
Instrukcja:
- Posyp jabłka sokiem z cytryny. W osobnej misce wymieszać płatki owsiane, mąkę, cynamon, sól i masło. Spryskaj metalową miskę, która będzie luźno pasować do szybkowaru, sprayem zapobiegającym przywieraniu.
- Układaj w misce naprzemiennie warstwy jabłek i owsianki, zaczynając i kończąc na jabłkach. Dokładnie przykryj miskę folią aluminiową i umieść na ruszcie w szybkowarze.
- Dodaj 2 szklanki wody. Zabezpiecz pokrywę i upewnij się, że manometr jest na swoim miejscu. Doprowadź szybkowar do ciśnienia zgodnie z instrukcją z szybkowarem, a następnie gotuj przez 17 minuty. Ostudzić szybkowar pod bieżącą wodą.
- Posyp słodzikiem tuż przed podaniem. Kalorie: 17
- Białko: 3 gramy. Tłuszcz: 7 gramów. Cholesterol: 0 mg. Sód: 229 mg.
229