Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i spryskaj patelnię 8″x8″ sprayem do pieczenia lub wyłóż papierem do pieczenia.
- W misce wymieszaj jajka, wanilię, cukier i mus jabłkowy.
- W innej misce wymieszaj mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, sól i cynamon.
- Dodaj suchą mieszankę do mokrej miski i delikatnie mieszaj, aż się połączą, uważając, aby nie przemieszać.
- Złóż startą cukinię i chipsy czekoladowe.
- Wlej ciasto na patelnię i wyrównaj szpatułką.
- Piecz przez – min. lub do momentu, gdy wykałaczka wyjdzie dość czysta (może nadal być lepka, tylko nie surowa).
- Przechowuj w hermetycznym pojemniku do 2 dni w temperaturze pokojowej. lub do 1 tygodnia w lodówce. Świetnie też zamarzają, ale nie wyobrażam sobie, żeby nie zostały od razu zjedzone!
350