Pokrojona Bagietka z Masłem Anchovy Szczypiorkiem i Rzodkiewkami

Pokrojona Bagietka z Masłem Anchovy Szczypiorkiem i Rzodkiewkami

Składniki:

  • 1 łyżeczka pasty z sardeli lub do smaku
  • 16 bagietki
  • gruba sól koszerna
  • )

  • 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku
  • 10 rzodkiewki, przycięte i pokrojone w cienkie plastry
  • 1/2 szklanki ( 1 pałeczka) masło niesolone, temperatura pokojowa
  • Instrukcja:

    1. W małej misce wymieszaj masło z pastą z sardeli i 2 łyżkami szczypiorku; w razie potrzeby dodaj więcej pasty z sardeli do smaku.
    2. Rozłóż masło z sardeli na jednej stronie każdego plasterka bagietki.Nałóż na każdy plasterek bagietki plasterki rzodkiewki, lekko zachodzące na siebie, aby przykryć chleb.
    3. Udekoruj dodatkowo posiekanym szczypiorkiem, posyp solą i podawaj.
    4. 16