Składniki:
Instrukcja:
- Natrzyj pokrojony kawałek czosnku na wołowinie, dopraw solą i pieprzem. Podsmaż do średnio wysmażonego i ostudź. Nie przegotuj. Można zrobić z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce. Na każdy filet posmarować niewielką ilością pasztetu z wątróbek, podsmażyć na maśle pieczarki i cebulę. Dodać brandy i zioła, dusić 1 minutę, ostudzić.
- Cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy do wielkości, która całkowicie pokryje każdy kawałek mięsa. Połóż schłodzone mięso na środku. Łyżka mieszanki grzybowej na wierzchu. Posmaruj brzegi ciasta wodą (aby pomóc w uszczelnieniu). Ostrożnie złóż ciasto na końcach, aby je uszczelnić.
- Udekoruj liśćmi z resztek ciasta. Posmaruj całą powierzchnię roztrzepanym płynem jajecznym (do glazury). Piecz, aż ciasto się zrumieni. Udekoruj świeżą natką pietruszki i podawaj jako osobną porcję. (Opcjonalnie, przygotuj sos Wellington, nałóż łyżką na każdy).