Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik o 350Ubijaj pierś z kurczaka lub rajstopy, aż będą równe i grube na cal. Na płytkim naczyniu wymieszaj mąkę, sól i pieprz. Na drugim daniu ubić jajka z 1 łyżką wody. Na trzecim daniu wymieszać bułkę tartą, panko, majeranek i parmezan. Kurczaka obtoczyć z obu stron mieszanką mąki, strzepując nadmiar, a następnie zanurzyć obie strony w masie jajecznej i obtoczyć obie strony w bułce tartej .
- Rozgrzej olej na dużej patelni saute i smaż panierowane uda na średnim poziomie przez 2 do 3 minut z każdej strony, aż kurczak zbrązowieje z każdej strony. Nie przepełniaj patelni.
- Wyjmij i umieść w blasze.Posmaruj kurczaka sosem pomidorowym i przykryj plasterkiem mozzarelli.
- Wstaw do piekarnika i gotuj, aż mozzarella się rozpuści.
350