Składniki:
Instrukcja:
- Piekarnik nagrzać do 350 stopni. W dużej misce wymieszać, aby połączyć płatki owsiane, dynię, brązowy cukier, proszek do pieczenia, sól, cynamon, gałkę muszkatołową i goździki. Odstawić. W średniej misce wymieszać wanilię, jajka, mleko i roztopione masło. Wymieszaj z suchymi składnikami, aż dobrze się połączą. W małej misce wymieszaj orzechy pekan, masło i brązowy cukier. Odłóż na bok.
- Wlej mieszaninę do kwadratowego naczynia do pieczenia o średnicy 9 cali pokrytego sprayem do gotowania i posyp mieszanką z orzechów pekanowych na wierzch.
- Piecz przez 40-40 minut lub do momentu ustawienia.
- Podawaj natychmiast.(Resztki można przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówka do 3 dni.)