Prawie Niebiańskie Ciasto

Prawie Niebiańskie Ciasto

Składniki:

  • 1 pudełko żółtej mieszanki do ciast
  • 2 puszki (15 oz.) mandarynek
  • 20 uncji puszka pokruszonego ananasa
  • 1 karton puddingu waniliowego instant- 4 porcje
  • 1/2 szklanki zimnego mleka, ½ lekko podgrzanego
  • 8 uncji serka śmietankowego, całkowicie zmiękczonego (ja używam o niskiej zawartości tłuszczu)
  • 8 uncji. fajny bat (ja używam niskotłuszczowy)
  • Instrukcje:

    1. Przygotuj ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu
    2. Dodaj jedną odsączoną puszkę mandarynek podczas mieszania ciasta
    3. Pomarańcze zostaną zmiksowane małe kawałki
    4. Piec w 9×13 calowej przygotowanej podłużnej formie do ciasta
    5. Po upieczeniu, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe , zrób otwory w cieście na całej powierzchni za pomocą widelca
    6. Wlej nieodsączony zmiażdżony ananas na gorące ciasto
    7. Rozłóż ananasa równomiernie na powierzchni ciasta
    8. Poczekaj, aż ciasto ostygnie
    9. Wymieszaj serek z masą budyniową i 1/2 szklanki ciepłego mleka
    10. Po dokładnym wymieszaniu , stopniowo dodawaj zimne mleko, cały czas mieszając, aż dobrze się połączy (najłatwiej mikserem elektrycznym)
    11. Jeśli zimne mleko dodasz zbyt szybko do serka śmietankowego, będzie się zbrylał
    12. Wstaw do lodówki na około 1 godzinę lub dłużej, aż będzie bardziej jędrna
    13. Następnie wyjmij i rozłóż na p ciasta
    14. Następnie posmaruj ciasto chłodnym batem
    15. Osącz drugą puszkę mandarynek
    16. Ułóż kawałki na wierzchu górną część zimnego bata w rzędach lub inny rodzaj ładnego wzoru
    17. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej kolejne 1-2 godziny przed podaniem.
    18. Przechowuj w lodówce pod przykryciem .
    19. 20