Składniki:
Instrukcja:
- Pure dynia piżmowa z blenderem i odstaw do ostygnięcia .W małym rondelku podgrzej śmietankę, mleko, gałkę muszkatołową, cynamon, imbir i wanilię na wolnym ogniu.Tymczasem w osobnej misce wymieszaj żółtka i cukier na jasnożółty.
- Dodaj filiżankę mieszankę gorącej śmietany bardzo powoli przerobić na żółtka, kontynuując ubijanie. Następnie dodaj żółtka i śmietanę z powrotem do rondla i mieszaj na małym ogniu.
- Mieszanka powinna zgęstnieć w ciągu kilku minut, następnie wyłącz ogień i dodaj do puree z dyni. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni, upewniając się, że ruszt znajduje się blisko dołu.
- Umieść blachę do pieczenia w piekarniku.B wydłub kokilki i posyp cukrem wnętrze i brzegi. Następnie weź białka do czystej miski i ubij, aż będą błyszczące. Po wyjęciu trzepaczki z miski powinno uformować sztywne szczyty i powinno być w stanie utrzymać wagę jajka. Użyj łopatki, aby połączyć białka jajek z miarką za miarką w mieszankę do squasha, upewniając się, że tworzą one w pełni jednorodną mieszankę
- Piecz na dolnym ruszcie przez około minut lub do złotobrązowy. Powinny rosnąć, ale z mocnymi wierzchołkami i ruchliwymi środkami.
375