Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
- Pokrój paprykę wzdłuż, usuń pestki i szypułki. Lekko nasmaruj paprykę, wrzucając ją do miski z odrobiną oleju z pestek winogron lub oliwy z oliwek.
- Ułóż paprykę na blasze do pieczenia skórą do dołu. Piecz w piekarniku przez 8- minut, aż brzegi zaczną nabierać koloru.
- Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. papryki się zapiekamy, przygotuj farsz.
- Do miski wrzuć serek śmietankowy, orzechy włoskie, czosnek, sól, sriracha i czarny pieprz i wymieszaj do uzyskania kremowej konsystencji (ja użyłam widelca do zmiksowania składników ale jestem pewien, że można to zrobić w robocie kuchennym lub mikserze).
- Dodaj zieloną cebulę i dodaj do serka śmietankowego, aż się połączą. Przetestuj serek śmietankowy pod kątem smaku. Jeśli chcesz, dodaj więcej soli i/lub sriracha.
- Podgrzej piekarnik do 400 stopni. Użyj łyżki (lub worka do szprycowania), aby obficie nadziać papryki i umieść je z powrotem na blasze do pieczenia. Jest tu wystarczająco dużo farszu, aby naprawdę spakować te frajery, więc nie musisz się martwić o ilość serka, który porcjujesz. Jeśli serek śmietankowy jest bardzo miękki, umieść blachę do pieczenia w lodówce na 15 minut, aby mogła się rozłożyć. Jeśli nie, włóż paprykę do piekarnika i piecz około 8 minut. Zmień ustawienie piekarnika na wysoki grill i piecz dodatkowe 2 minuty, aż wierzch serka zaczną się rumienić (jeśli w tym momencie są już zarumienione, pomiń pieczenie). Połóż na ładnym talerzu i podawaj znajomym.