Pudding z bryłek Xocai

Pudding z bryłek Xocai

Składniki:

  • 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
  • 6 kawałków gorzkiej czekolady (Xocai Healthy Chocolate Nuggets)
  • 3 szklanki mleka (bez laktozy i tłuszczu)
  • 5 opakowań sztucznego słodzika
  • 1 łyżka czystego ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżka niskotłuszczowej śmietanki do ubijania (płynnej)
  • Instrukcja:

    1. Na kuchence w kotle podwójnym stopić Bryłki i bita śmietana. W innym garnku zagotuj mleko, skrobię kukurydzianą i słodziki, cały czas mieszając, aby uniknąć grudek, aż do uzyskania pożądanej grubości.
    2. Zdejmij z palnika i dodaj roztopioną mieszankę Nuggets i wanilię.
    3. Przelać do pustynnych kubków i schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
    4. Na 6-8