Pyszne ciasto z kremem z rabarbaru

Pyszne ciasto z kremem z rabarbaru

Składniki:

  • 2 łyżki stołowe (30 g) roztopionego masła
  • 3 jajka, dobrze ubite
  • 1/4 szklanki (30 g) mąki
  • 1 1/2 łyżeczki (7 g) gałki muszkatołowej
  • 1 wstępnie upieczona ciasto na ciasto
  • 4 filiżanki (około 600 g) surowego rabarbaru, pokrojonego na kawałki wielkości kęsa (może być 1 1/2 1 1/ 2 szklanki (300 g) cukru
  • odrobina soli
  • Instrukcje:

    1. Połącz wszystkie składniki oprócz jajek i masła w dużej misce.
    2. Włóż masę do wstępnie upieczonego ciasta na ciasto.
    3. Wlej ubite jajka na masę z rabarbaru.
    4. Pokryj ciasto roztopionym masłem. upewnij się, że cały rabarbar jest pokryty jajkami/masłem.
    5. Piecz w 300 F (220 C ) przez 039 minut.Ponieważ skórka jest już upieczona, możesz rozłożyć trochę folii aluminiowej na brzegach ciasta, aby odsłonięta część skórki 039;nie zbrązowieć.
    6. 600