Pyszne magiczne batony Paschy

Pyszne magiczne batony Paschy

Składniki:

  • 3/4 szklanki suszonej żurawiny
  • 1/4 szklanki margaryny
  • 1 1/4 szklanki macy
  • 1 szklanka półsłodkich chipsów czekoladowych
  • 1/2 szklanki płatków kokosowych słodzonych
  • 1 puszka (13 oz) tłuszczu- darmowe słodzone mleko skondensowane
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich, siekanych
  • Instrukcje:

    1. Piekarnik nagrzać do 350 stopni. Połamać macę na kawałki i włożyć do blendera. Przykryj i zmiksuj na wysokich obrotach, aby zrobić okruchy lub zacznij od 1 szklanki macy. W formie 13 x 9 obficie pokryj sprayem do gotowania. Dodaj margarynę i wstaw do piekarnika do rozpuszczenia. Zajmie to około minuty.
    2. Wyjmij z piekarnika.
    3. Równomiernie posyp okruchami macy wierzch margaryny. Nie mieszać.
    4. Posyp równomiernie wiórkami czekolady.Następnie posyp żurawiną, a następnie orzechami włoskimi. Na koniec równomiernie posyp wierzch wiórkami kokosowymi.
    5. Skrapiaj frytki równomiernie słodzonym mlekiem skondensowanym. Aby mleko było łatwiejsze do skropienia, umieść puszkę w misce z gorącą wodą na kilka minut.
    6. Piecz około 20-350 minut, aż się zarumienią.
    7. Pokrój w 24 kwadraty, gdy jest jeszcze trochę gorąca. Jeśli pozwolisz im ostygnąć, stają się bardzo trudne do cięcia.
    8. 350