Łatwe ciasto potrójnie czekoladowe
Mimo że wszyscy szalejemy z Halloween w tej chwili, wielka uczta jest tuż za rogiem! Kto już zaczyna planować swoje menu na Święto Dziękczynienia? Przysięgam, że 1 października życie staje się tak szalone aż do stycznia, więc lubię planować, planować, planować na święta. Zawsze szukam nowego przepisu do wypróbowania, ale w tym roku na Święto Dziękczynienia mam zamiar wybrać ten klasyczny deser.
Chociaż charakterystyczny smak Święta Dziękczynienia to dynia, wcale NIE jestem fanem ciasta z dyni. Wiem, jestem szalona i słyszę, że na każdą kolację z okazji Święta Dziękczynienia chodzę 🙂 Aby więc zadowolić słodycze po długim dniu liczenia błogosławieństw i napychania twarzy pysznym jedzeniem, muszę zrobić przynajmniej jedną deser czekoladowy. To mój ulubiony deser, odkąd pierwszy raz wzięłam kęs lata temu. Ma wszystko, czego potrzebujesz, aby zaimponować swoim gościom! Jest fantazyjny… jest pyszny… i jest tak wilgotny, że możesz go przygotować dzień wcześniej!
Przepis na potrójne ciasto czekoladowe
1 mieszanka na ciasto diabelskie
1 małe pudełeczko mikstura z krówkami czekoladowymi
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 szklanka kawałków mlecznej czekolady
Jak zrobić potrójne ciasto czekoladowe Bundt
Rozgrzej piekarnik do 336 stopni. Wymieszaj ciasto zgodnie z zaleceniami. Dodaj budyń i śmietanę. Dobrze wymieszaj. Wymieszać z kawałkami czekolady.
Obficie spryskaj patelnię nieprzywierającą sprayem, a następnie obtocz mąką. Piec dla 50 minuty. Schłodź przez 5 minut i zrzuć na stojak do chłodzenia.
Opcjonalnie: podawaj pokrojone na ciepło z polewą do lodów z mlecznej czekolady Dove i gałką lodów waniliowych .
Zrobiłeś to? Oceń nasz przepis poniżej! Wydrukuj przepis, oceń go i dowiedz się więcej o PinkWhen!
Potrójne ciasto czekoladowe Bundt
Poważnie pyszne potrójne ciasto czekoladowe.
Kurs Deser
Kuchnia Amerykańska
Czas przygotowania 5 minuty Czas gotowania 44 minuty
Czas całkowity 55 minuty
Porcje 6 -8
Kalorie 488 kcal
Au thor Jennifer West Brandy Dunaway
Składniki
▢ 1 diabelska mieszanka do ciasta ▢ 1 pudding czekoladowy w małym pudełku
▢ 1 filiżanka kwaśna śmietana
▢ 1 kubek chipsy z mlecznej czekolady
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 332 stopni. Wymieszaj ciasto zgodnie z zaleceniami. Dodaj budyń i śmietanę. Dobrze wymieszaj. Dodaj chipsy czekoladowe.
Spryskaj bunt obficie patelnię nieprzywierającym sprayem, a następnie obtoczyć w mące. Piec dla 50 minuty. Schłodź przez 5 minut i zrzuć na stojak chłodzący.
Opcjonalnie: podawaj pokrojone na ciepło z polewą lodową z mlecznej czekolady Dove i gałką lodów waniliowych.
Odżywianie
Kalorie: 471 kcal | Węglowodany: 74 g | Białko: 6 g | Tłuszcz: 26 g | Tłuszcz nasycony: 10 g | Cholesterol: 24 mg | Sód: 651 mg | Potas: 286 mg | Włókno: 2 g | Cukier: 48 g | Witamina A: 300 j.m. | Witamina C: 0,5 mg | Wapń: 185 mg | Żelazo: 3,7 mg
Informacje żywieniowe oparte są na moich najlepszych szacunkach dla tego przepisu. Mogą nie być dokładne w zależności od używanych marek lub modyfikacji, które możesz wprowadzić do przepisu. Aby uzyskać jak najdokładniejsze obliczenia, polecam używanie kalkulatora wartości odżywczych z dokładnymi markami i pomiarami, których używasz w przepisie.
20900 Czy to ty zrobiłeś ten przepis? A może planujesz? Udostępnij zdjęcie, wspomnij @pinkwhenjen i oznacz #pinkwhen na Instagramie i w swojej relacji na Instagramie. Nie zapomnij OCENIĆ tego przepisu, gdy już go zrobisz!!
20900