Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 400 F. Rozmroź zakupioną skórkę przez minut.
- Pieczemy – minuty na złoty kolor. Po wstępnym upieczeniu zakupionej skórki obniżyć temperaturę piekarnika do 35 F. Na dużej patelni na średnim ogniu ugotuj kawałki bekonu, aż będą chrupiące.
- Odsącz na papierze
- Dodaj posiekaną szalotkę i smaż do miękkości.
- Dodaj posiekaną rukolę, podsmaż, aż zwiędnie, około 1 minuty.
- Zdjąć z ognia, dodać ocet balsamiczny i wymieszać. W przygotowanym cieście ułożyć warstwę rukoli, a następnie chrupiące kawałki bekonu. W dużej miarce lub misce wymieszaj śmietanę, jajka, sól i pieprz. Dodaj ser Gruyere.
- Wlej tę mieszankę na warstwy bekonu z rukoli.
- Piecz do uzyskania napuchniętego i złotego koloru, około 35 minut.
- Odstaw co najmniej 12 min przed krojeniem.