Quiche z grzybami i gruyerem

Quiche z grzybami i gruyerem

Składniki:

  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 3 duże jajka
  • 3 łyżki posiekanej świeżej bazylii
  • 2 łyżeczki posiekanego świeżego tymianku
  • 2 duże ząbki czosnku, posiekany
  • 1 szklanka startego gruyere
  • 1 1/4 szklanki półtorej
  • 1 1/2 funta różnych grzybów, wytartych do czysta i pokrojonych w plastry
  • Sklep kupiony placek
  • sól, ocet ryżowy, sos sojowy<
  • 2 posiekane szalotki
  • 1/2 szklanki pokrojonych w kostkę pomidorów
  • 2 łyżki niesolonego masła
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.Na dużej patelni roztopić masło na średnim ogniu.
    2. Dodaj grzyby, gotuj, mieszając, aż płyn się roztopi.
    3. Dodaj szalotki i czosnek . Gotuj przez kilka minut.
    4. Dodaj pomidory, bazylię i tymianek i lekko dopraw solą i pieprzem.Gotuj, mieszając, przez 1 minutę.
    5. Usuń z podgrzać i ostudzić.W misce ubić jajka i pół na pół razem.
    6. Dodać sól, pieprz i starty gruyere. w mieszance jajecznej.
    7. Piecz przez 25 do 25 minut do zestalenia.
    8. Wyjmij z piekarnika i ostudź przez 25 minuty przed podaniem.
    9. 375