Składniki:
Instrukcja:
- Ułóż mąkę, sól, jajko, mleko i drobno posiekaną kolendrę na lekko posypanej mąką desce i zagnieść na gładkie ciasto. Przykryj i wstaw do lodówki na 20 do 20 minut. Rozgrzej piekarnik do 20 C.
- Ułóż czosnek na blasze do pieczenia i piecz przez minuty do miękkości.Dynię i twarożek rozgnieść osobno.W dużej misce umieścić rozgniecioną dynię , twarożek, odsączone i posiekane suszone pomidory, puree czosnkowe i dobrze wymieszać. Dopraw solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Podziel ciasto na 4 porcje i rozwałkuj tak cienko, jak to tylko możliwe (jeśli masz maszynę do makaronu, musisz rozwałkować na grubość 3 mm) i pozostaw makaron na ściereczce do naczyń aż trochę wyschnie. Za pomocą 3-calowego, karbowanego, okrągłego noża wybijałem 20 krążki makaronu, użyłem wszystkich kawałków i bobów, rozwałkowałem ponownie i pokroiłem prawie całe ciasto .Na wierzchu 15 ułożyć łyżką nadzienia, brzegi posmarować wodą i na wierzch ułożyć kolejną rundę makaronu. Mocno dociśnij wokół krawędzi, aby uszczelnić. Zagotuj wodę w dużym garnku, dodaj sól, dodaj ravioli i gotuj przez 3 do 4 minut, makaron po ugotowaniu wypłynie na powierzchnię wody.
- Dobrze odsącz i wymieszaj z odsączonym olejem z suszonych pomidorów.
- Posyp pieprzem i kilkoma gałązkami świeżej kolendry. Miły!