Składniki:
Instrukcje:
- Zaczniemy od wyrabiania ciasta na nasze ravioli.
- Włóż do robota kuchennego wszystkie składniki ravioli .Uruchom mikser i dobrze wymieszaj składniki. Jeśli ciasto wygląda jak kamyki, jest w dotyku zbyt suche.
- Dodaj około 1/2-1 łyżeczki wody i ponownie wymieszaj. Powinna uformować ładną kulkę ciasta. Po wymieszaniu ciasta wyjmij je z malaksera i ugniataj przez kilka minut.Przykryj kulkę ciasta makaronowego folią i odstaw na dobre dwadzieścia minut.Podczas gdy ciasto odpoczywa, pozwól' ubijamy smaczne nadzienie. Chwyć za patelnię i podgrzej masło na średnim ogniu. Teraz dodaj czosnek.Następnie dodamy szynkę parmeńską, cebulę i pieczarki.
- Smażymy minutę lub dwie, a potem dodaj sól i oregano. Zawiruj lub dwa wokół patelni, aby wymieszać, a następnie dodaj szpinak.
- Niech szpinak całkowicie wyschnie, a następnie zdejmij miksturę z ognia.Teraz to' czas chwycić dobrze wypoczęte ciasto makaronowe i wyjąć ravioli.Oderwij około jednej szóstej kulki i przepuść ją przez maszynę do makaronu (lub ręcznie przetocz) do pożądanej grubości. masz nóż do ravioli, którego możesz użyć, możesz użyć szklanki do wycięcia kółek lub możesz zrobić tak, jak my i użyć krajalnicy do ciastek, aby wykonać zabawne kształty z okazji święta.Po wycięciu ravioli, możesz… ;wrzucę dobrą łyżeczkę mieszanki prosciutto na środek makaronu.
- Posmaruj brzegi płynem do mycia jajek (białko z jednego jajka) i połóż na wierzchu kolejny kawałek makaronu. Uszczelnij brzegi palcami, widelcem lub czymkolwiek, co wywoła uśmiech na Twojej twarzy. Weź garnek, napełnij go wodą i zagotuj. Makaron szybko się ugotuje (po ugotowaniu unosi się na wodzie) Weź kolejną patelnię, wrzuć do niej masło i gotuj na średnim ogniu, aż zrobi się piękny złocistobrązowy i będzie wydzielał piękny orzechowy zapach. W tym momencie zmniejszysz ogień tylko odrobinę i dodasz czosnek. Teraz wrzuć posiekaną bazylię, zamieszaj lub dwa, aby bazylia zwiędła i sos maślany jest gotowy do zamieszania.
- Odsącz ugotowane ravioli, wrzuć je do sosu maślanego i przygotuj je dobrze i pokryte.
- Podawaj je z odrobiną tarty parmezan lub Romano na wierzchu.
039