Składniki:
Instrukcje:
- Pokrój dynię na ósemki, wyrzucając nasiona. Gotuj na parze przez 10-10 minuty lub do miękkości. Zbierz miąższ ze skóry i lekko zetrzyj. W dużym rondlu podgrzej wywar, aby gotować na wolnym ogniu. W innym dużym rondlu na średnim ogniu rozpuść 1 łyżkę masła.
- Dodaj olej, szalotki i smaż przez 2 minuty.
- Dodaj ryż. Gotuj, mieszając przez 5 minut.
- Do ryżu dodaj wino i gotuj mieszając, aż wino prawie się wchłonie.Dolej filiżankę wywaru i dynię; gotuj na wolnym ogniu, aż płyn prawie się wchłonie. Kontynuuj mieszanie w bulionie po chochelce, aż ryż będzie kremowy i jędrny (15-20 minut).
- Dodaj gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku.
- Dodaj posiekany rozmaryn. Wymieszać z pozostałym masłem i większością parmezanu.
- Podawać w płytkich miseczkach przyozdobionych pozostałym serem i gałązkami rozmarynu.
20