Składniki:
Instrukcje:
- Podgrzej 2 łyżki. oliwa z oliwek na patelni na średnim ogniu.
- Dodaj czosnek i smaż przez 10 sekundy następnie dodaj szpinak i podsmaż tylko do szpinaku więdnie.
- Odłóż na bok do ostygnięcia.
- Ułóż polędwicę jagnięcą i motyla, aby utworzyć płaski kawałek o szerokości około 6 cali.
- Doprawić polędwicę solą i pieprzem.
- Wycisnąć nadmiar wody ze szpinaku i równomiernie rozprowadzić na polędwicy jagnięcej.
- Kozi ser przeciąć wzdłuż na pół i następnie ponownie na pół, aby utworzyć 4 podłużne ćwiartki.
- Ułóż 2 ćwiartki końcami na każdym przygotowanym polędwicy jagnięcej.
- Zroluj i zwiń każdy przygotowany polędwicę.
- Rozgrzej piekarnik do 375F.
- Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu i obsmaż każdy polędwicę przez 3- 4 minuty ze wszystkich stron.
- Piecz polędwiczki jagnięce w piekarniku przez 10 -12 min do osiągnięta została temperatura wewnętrzna 120F.
- Wyjmij z piekarnika i pozostaw na 10 minut .
- Usuń s przyciąć i pokroić w medaliony.
- Podzielić na 2 talerze i podać.
375