Rolada z jagnięciny i świeżego sera koziego

Rolada z jagnięciny i świeżego sera koziego

Składniki:

  • 1 (4 uncje) świeżego sera koziego, log Chavrie
  • 8 2 uncji polędwiczek jagnięcych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 uncje młody szpinak
  • 1 łyżka czosnku (posiekanego)
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz do przypraw
  • Instrukcje:

    1. Podgrzej 2 łyżki. oliwa z oliwek na patelni na średnim ogniu.
    2. Dodaj czosnek i smaż przez 10 sekundy następnie dodaj szpinak i podsmaż tylko do szpinaku więdnie.
    3. Odłóż na bok do ostygnięcia.
    4. Ułóż polędwicę jagnięcą i motyla, aby utworzyć płaski kawałek o szerokości około 6 cali.
    5. Doprawić polędwicę solą i pieprzem.
    6. Wycisnąć nadmiar wody ze szpinaku i równomiernie rozprowadzić na polędwicy jagnięcej.
    7. Kozi ser przeciąć wzdłuż na pół i następnie ponownie na pół, aby utworzyć 4 podłużne ćwiartki.
    8. Ułóż 2 ćwiartki końcami na każdym przygotowanym polędwicy jagnięcej.
    9. Zroluj i zwiń każdy przygotowany polędwicę.
    10. Rozgrzej piekarnik do 375F.
    11. Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu i obsmaż każdy polędwicę przez 3- 4 minuty ze wszystkich stron.
    12. Piecz polędwiczki jagnięce w piekarniku przez 10 -12 min do osiągnięta została temperatura wewnętrzna 120F.
    13. Wyjmij z piekarnika i pozostaw na 10 minut .
    14. Usuń s przyciąć i pokroić w medaliony.
    15. Podzielić na 2 talerze i podać.
    16. 375