Ryż Kerabu (Sałatka Ryżowa)

Ryż Kerabu (Sałatka Ryżowa)

Składniki:

  • 100 gram suszonych anchois, upieczonych i zmiażdżonych
  • 1/4 szklanki posiekanych liści bazylii
  • 2 sosna liście
  • 150 gram kiełków fasoli (jeśli ktoś lubi kiełki fasoli dodaj więcej)
  • 1/2 łyżeczki niebieskiego barwnika spożywczego
  • 1 szklanka posiekanych liści kolendry
  • 1 szklanka prażonego wiórka kokosowego
  • 1 szklanka suszonego proszku kokosowego (błyskawiczny krem ​​kokosowy ) mieszane <
  • Ogórek w plastrach
  • 1 łyżeczka Dodaj sos rybny
  • gram długiej zielonej fasolki (dodaj więcej jeśli ktoś lubi zieloną fasolkę)
  • 6 liści limonki kaffir pokrojonych w cienkie plasterki
  • 6 łodyżek trawy cytrynowej (3 cale od nasady w górę) i usuń zewnętrzne warstwy pozostawiając miękki wewnętrzny rdzeń)
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1/4 szklanki listków mięty
  • 2 szklanki ryżu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki Dodaj cukru do smaku (nieobowiązkowo)
  • Instrukcja:

    1. Aby przygotować r lód: Umyj ryż w wodzie i ugotuj w urządzeniu do gotowania ryżu ze wszystkimi składnikami wymienionymi w części A powyżej. Jako wskazówkę, poziom mleka kokosowego należy mierzyć jednym palcem nad ryżem. Używając składników wymienionych w części B powyżej, mieszankę ziół i warzyw można pokryć ugotowanym ryżem. Posyp sałatkę sosem rybnym.
    2. 150