Składniki:
)
Instrukcja:
- Marynuj kurczaka sosem sojowym, czosnkiem i czarnym pieprzem w misce przez 5 minut.
- Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu z 1 łyżeczką oleju roślinnego.
- Dodaj mielonego kurczaka, przegotuj.
- Dodaj sos sweet chili i surówkę brokułową.
- Zalej soję warzywa, wymieszaj, aby połączyć.Gotuj, aż warzywa będą podgrzane, ale nadal jędrne.Napełnij 9-calową patelnię do ciasta do połowy pełną ciepłą wodą (110 F).Szybko wymieszaj 2 pełnowymiarowe ręczniki papierowe pod kranem z wodą. Delikatnie ściśnij, aby zwilżyć cały obszar ręczników. Wytrząśnij, oddziel i połóż płasko na blacie obok talerza do ciasta. Pojedynczo zanurzaj papierek ryżowy w wodzie. Moczyć przez 10-10 sekundy lub do momentu, gdy będzie giętki.
- Umieść miękkie opakowanie na mokrym ręczniku.
- Dodaj filiżankę nadzienia do środka opakowania.Złóż dolny koniec na kurczaka i delikatnie ściśnij, aby ubić nadzienie.Złóż boki ciasno do środka.Na koniec zwiń od dołu do góry aby utworzyć bułkę.Przykryj ukończoną bułkę innym wilgotnym ręcznikiem.Trzymaj pod przykryciem do momentu podania.
- Podawaj na ciepło z sosem do maczania.
- Połącz pozostałe składniki w małej misce.
- Ubij sos do eteru, aż będzie gładki.
- Wlej do misek.