Sajgonki z Kurczaka

Sajgonki z Kurczaka

Składniki:

  • 12oz paczka sałatki brokułowej
  • 1 ząbek czosnku, prasowany
  • 1 funt mielonego kurczaka
  • )

  • ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 8-10 papierki ryżowe
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka sosu sriracha
  • 1 opakowanie stewii
  • 1 łyżka sos sweet chili
  • 1 łyżeczka olej roślinny
  • ½ szklanki zimnej wody
  • Instrukcja:

    1. Marynuj kurczaka sosem sojowym, czosnkiem i czarnym pieprzem w misce przez 5 minut.
    2. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu z 1 łyżeczką oleju roślinnego.
    3. Dodaj mielonego kurczaka, przegotuj.
    4. Dodaj sos sweet chili i surówkę brokułową.
    5. Zalej soję warzywa, wymieszaj, aby połączyć.Gotuj, aż warzywa będą podgrzane, ale nadal jędrne.Napełnij 9-calową patelnię do ciasta do połowy pełną ciepłą wodą (110 F).Szybko wymieszaj 2 pełnowymiarowe ręczniki papierowe pod kranem z wodą. Delikatnie ściśnij, aby zwilżyć cały obszar ręczników. Wytrząśnij, oddziel i połóż płasko na blacie obok talerza do ciasta. Pojedynczo zanurzaj papierek ryżowy w wodzie. Moczyć przez 10-10 sekundy lub do momentu, gdy będzie giętki.
    6. Umieść miękkie opakowanie na mokrym ręczniku.
    7. Dodaj filiżankę nadzienia do środka opakowania.Złóż dolny koniec na kurczaka i delikatnie ściśnij, aby ubić nadzienie.Złóż boki ciasno do środka.Na koniec zwiń od dołu do góry aby utworzyć bułkę.Przykryj ukończoną bułkę innym wilgotnym ręcznikiem.Trzymaj pod przykryciem do momentu podania.
    8. Podawaj na ciepło z sosem do maczania.
    9. Połącz pozostałe składniki w małej misce.
    10. Ubij sos do eteru, aż będzie gładki.
    11. Wlej do misek.