Sałata Z Krewetkami I Ogórkiem Ze Świeżym Koperkiem

Sałata Z Krewetkami I Ogórkiem Ze Świeżym Koperkiem

Składniki:

  • 8 uncji dużych niegotowanych krewetek (obranych, z ogonami), rozmrożonych
  • 1/4 szklanki bulionu z kurczaka, owoców morza lub warzyw
  • 4 ząbki czosnku , mielone
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 1 ogórek angielski, pokrojony w kostkę lub 2 zwykłe ogórki, obrane i pokrojone w kostkę (około 2 do 2 ½
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
  • 1 sok z małej cytryny (około 2 T)
  • sól i pieprz do smaku
  • 8 kawałki sałaty zielonej/czerwonej lub masłowej
  • Danie: antipasti,przystawka,przekąska,przystawka,antipasto,hor d' twórczość