Sałatka Cytrusowa Rukola z Smażonymi Przegrzebkami

Sałatka Cytrusowa Rukola z Smażonymi Przegrzebkami

Składniki:

  • 2 szklanki rukoli
  • 1 cara pomarańczy
  • 2 rzodkiewki pokrojone w cienkie plasterki
  • 1/2 perskiego ogórka (lub ogórek angielski), cienko krojony
  • 1 zielona cebula, posiekana
  • sól do smaku
  • 8 przegrzebków
  • Instrukcje:

    1. Po pierwsze, ty' chcę cienko pokroić rzodkiewki i ogórka; i pokrój w kostkę zieloną cebulę.
    2. W misce wyciśnij połowę pomarańczy Cara Cara i miąższ, dodaj sól i wymieszaj.
    3. Dodaj rzodkiewkę i plasterki ogórka, rukolę i wymieszaj razem.
    4. Przegrzebki: rozgrzej olej na dużym ogniu.
    5. Ułóż przegrzebki płaską stroną do dołu na rozgrzanej patelni. Nie przepełniaj patelni, w przeciwnym razie patelnia nie będzie wystarczająco gorąca, aby dobrze przypiekać przegrzebki. Jeśli masz dużo przegrzebków, lepiej pracować w partiach.
    6. Kiedy już&#039 ;umieściłem przegrzebki na patelni, nie dotykaj ich. (
    7. Niech zrobią swoje!) Jeśli ulegniesz pokusie przesuwania przegrzebków po patelni, wszystko, co będziesz robił, to zapobiegając ich tworzeniu ładnej brązowej skórki, którą chcesz. Ze względu na różnice w grubości przegrzebków, temperaturach patelni itp. nie jest łatwo określić dokładny czas gotowania. Ale po kilku minutach można zajrzeć pod spód. Jeśli zobaczysz ładną, karmelową skórkę na spodzie, są gotowe do odwrócenia.
    8. Ułóż sałatkę i połóż 4 przegrzebki na wierzchu . Przegrzebki zaczynają robić się gumowate, jeśli czekasz zbyt długo z ich podaniem, więc od razu umieść je na talerzu. I pamiętaj, aby podawać je z piękną skórką w kolorze karmelu skierowaną do góry.
    9. 039