Sałatka Sałata Z Liści Arbuza Z Lekką Fetą

Sałatka Sałata Z Liści Arbuza Z Lekką Fetą

Składniki:

  • 250 gram Arbuz, pokrojony w kostkę
  • 12 Pomidory winogronowe, przekrojone na pół
  • głowa Luźne liście lub sałata kędzierzawa, opłukane i odsączone
  • 50 gramy lekkiego sera feta Salakis, pokruszonego
  • 3 Świeże wiśnie
  • Vinaigrette balsamiczny
  • 1 łyżka balsamiczna bianco
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka Clear miód
  • Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • Instrukcja:

    1. Pokrój miąższ arbuza na kawałki wielkości kęsa. Pokrój pomidorki winogronowe na połówki. Liść lub kędzierzawą sałatę opłukać zimną wodą i osuszyć ręcznikiem.
    2. Podzielić sałatę liściastą na 2-3 porcje talerzy lub misek, na wierzch arbuz, połówki pomidora winogronowego i pokruszoną fetę .
    3. Na koniec umieść wszystkie składniki dressingu razem w słoiku z ciasno dopasowaną pokrywką i dobrze wstrząśnij.
    4. Skropij sałatkę sosem.
    5. W razie potrzeby udekoruj wiśnią i podawaj.
    6. 250