Składniki:
)
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 325 F.
- Ułóż orzechy na blasze do pieczenia i praż przez około 10 minut, aż zaczną wydzielać aromat prażonych orzechów. Całkowicie ostudź przed użyciem orzechów z przepisu.
- Usuń łodyżki z pietruszki i zmiel ręcznie lub za pomocą szybkich impulsów w robocie kuchennym. Pietruszka powinna być drobno zmielona, ale jeśli używasz robota kuchennego, uważaj, aby jej nie oczyścić. Pietruszka powinna stanowić puszystą bazę dla pozostałych tekstur.
- Pokrój oliwki, orzechy włoskie i szalotki ręcznie na szorstką kostkę. Przygotowane pomidory pokroić w kostkę i odcedzić.
- Połącz wszystkie posiekane składniki. Wrzucić do dużej drewnianej miski z oliwą z oliwek, świeżym sokiem z cytryny, kminkiem i płatkami chili. Dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem.
325