Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 425*.
- Odetnij szypułki z cebulek kopru włoskiego, zachowaj szypułki na inne danie lub wywar.
- Przetnij bulwę na pół przez rdzeń.
- Usuń rdzeń , a następnie pokrój cebulę pionowo na kliny 1/3 cala.
- Pokrój młode ziemniaki na pół wzdłuż, a następnie pokrój je w półkola 1/8 cala.
- Ułóż ziemniaki na jednej blasze do pieczenia, a koper na drugiej.
- Oba blachy skrop oliwą, a następnie posyp solą i pieprzem. Wrzuć ziemniaki i koper i rozłóż je na jednej warstwie.
- Wstaw do piekarnika. Piecz koper przez 30-30 min. Piecz ziemniaki przez 30-30 minuty odwracając jeden raz.
- W międzyczasie rozgrzej grill na dużym ogniu.
- Stop steki olejem, następnie obficie solą i pieprzem.
- W blenderze zmiksuj szalotkę, majonez, ocet, dijon, olej i miód na gładką masę. Sól i pieprz do smaku. Przygotuj 4-6 talerzy, układając je w stos z liśćmi rukoli. Gdy grill będzie gotowy, smaż steki 2-3 minuty z każdej strony, aby były średnio wysmażone. Pozostaw filety na co najmniej 5 minut pod folią. Gdy steki odpoczną, pokrój je na skos.
425