Składniki:
Instrukcje:
- Używanie młotka do mięsa, funta plastry wieprzowiny równomiernie do grubości 5mm. Marynuj ją mąką kukurydzianą, winem do gotowania i lekko ubitym jajkiem przez około 3 – 5 minut.
- Plastry marynowanej wieprzowiny posmaruj równomiernie bułką tartą, dociskając mięso do okruchów.
- Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu, smażyć sznycel wieprzowy przez 3 minuty z każdej strony lub do uzyskania złotego koloru i usmażyć.
- Dobrze odsącz na ręcznikach papierowych.
- Tymczasem wrzuć wstępnie zapakowaną sałatkę wraz z dressingiem, a następnie przełóż ją na talerz i połóż plasterki jabłka. (można namoczyć plasterki jabłka w lekko osolonej wodzie, aby się nie utleniły i nie zbrązowiały)
- Następnie grubo pokroić wieprzowinę i ułożyć na sałatce i skropić sosem musztardowym na wieprzowinie i podawać.