Sałatka z komosy ryżowej, pomidorów i zielonej cebuli

Sałatka z komosy ryżowej, pomidorów i zielonej cebuli

Składniki:

  • 1/2 szklanki mielonej zielonej cebuli
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki stołowe. oliwa z oliwek
  • 3/4 szklanki niegotowanej komosy ryżowej
  • sól i pieprz
  • 2 średnie pomidory
  • 1-1/2 szklanki wody

Instrukcje:

    1. Włóż komosę ryżową i wodę na patelnię.
    2. Podgrzewaj na średnim ogniu, aż zacznie bulgotać, a następnie przykryj i zmniejsz ogień do niskiego. Gotuj przez około 15 minut lub aż cała woda się wchłonie. Gdy twoja komosa się gotuje, wyjdź i umyj zieloną cebulę i pomidory. Posiekaj je grubo.Pokrój cytrynę na pół i wyciśnij połowę soku do miski, zbierając nasiona.
    3. Niech twoja komosa ryżowa Fajny. Trochę ciepła jest w porządku.
    4. Dodaj na patelnię oliwę z oliwek, sok z cytryny, pomidory i zieloną cebulę. Mieszaj.
    5. Dodaj sól i pieprz według własnych upodobań.
    6. Podawaj schłodzone