Składniki:
Instrukcje:
- Płucz komosę ryżową pod zimną bieżącą wodą minutę lub dwie, aby pozbyć się gorzkiego posmaku.
- Przełóż do garnka lub urządzenia do gotowania ryżu, dodaj 2 szklanki wody, sól, przykryj i zagotuj. Zmniejszyć ogień i gotować 15 min lub do wchłonięcia wody. W innym garnku zagotować wodę, dodać szparagi i dusić 5-8 min lub do miękkości. komosa ryżowa i szparagi. W międzyczasie posiekaj wszystkie składniki warzywne. Przygotuj dressing, mieszając w misce wszystkie składniki (sok z cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka przyprawy włoskiej, 1/2 łyżeczki miodu, szczypta soli). miskę połącz komosę ryżową, awokado, szparagi, suszone pomidory i szalotkę.
- Wlej dressing i mieszaj, aż wszystko się połączy.