Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu z 1 łyżką oliwy z oliwek .
- Równo posyp kurczaka z obu stron papryką, czosnkiem w proszku i solą.
- Dodaj kurczaka do patelni; gotuj przez 5 minut z każdej strony lub do całkowitego zrumienienia.
- Zdejmij z patelni; odstawić.
- Połącz w blenderze połowę ananasa, soku pomarańczowego, octu i serrano; miksuj do uzyskania gładkości.
- Po wymieszaniu dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj łyżką lub chochlą.
- Pokrój czerwoną cebulę i czerwoną paprykę na cienkie paski lub wybrane kawałki. Ananasy należy pokroić na kawałki o średnicy 1/2 cala lub można je również pokroić według własnego uznania.
- Połącz pozostały ananas i pozostałe składniki w dużej misce.
- Skropić 3/4 szklanki dressingiem i delikatnie wrzucić do szaty. Podziel sałatkę równomiernie na 2 talerze.
- Pokrój kurczaka w poprzek ziarna na cienkie plasterki; Podziel kurczaka równomiernie na sałatki.
- Sałatkę równomiernie skropij pozostałym dressingiem. Cieszyć się!