Sałatka z łososiem, rukwią wodną, ​​koprem włoskim i młodymi buraczkami z dressingiem cytrynowo-kawiorowym

Sałatka z łososiem, rukwią wodną, ​​koprem włoskim i młodymi buraczkami z dressingiem cytrynowo-kawiorowym

Składniki:

  • 4 łyżeczki substytutu kawioru Arënkha MSC
  • 12 gotowane młode buraki
  • 1 liść laurowy
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 6 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia extra
  • 1 głowa kopru włoskiego, odrzucone zewnętrzne liście, drobno pokrojone
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 110g (4oz) filetów z łososia bez skóry
  • łodygi estragonu
  • kilka liści estragonu
  • 1 pęczek rzeżuchy, przebranej, umytej i wysuszonej
  • 1 łyżka białego wina
  • Instrukcja:

    1. Włóż łososia na patelnię, zalej wodą i dodaj łodygi wina, zatoki i estragonu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie natychmiast wyłączyć i pozostawić na kilka minut do gotowania na ogniu resztkowym.
    2. Usunąć na talerz łyżką cedzakową i pozostawić do ostygnięcia przed rozdrobnieniem na duże kawałki. Przygotuj dressing, delikatnie ubijając razem oliwę z oliwek i sok z cytryny. Wymieszaj Arnkha MSC i dopraw czarnym pieprzem. Następnie ułóż rzeżuchy, buraki i koper włoski w 4 płytkich salaterkach, a następnie dodaj łososia i estragon.
    3. Skropij dressingiem Arnkha MSC i służyć.
      1. Więcej