Sałatka z Ogórkiem i Fasolą Cannellini

Sałatka z Ogórkiem i Fasolą Cannellini

Składniki:

  • 14 uncji puszka karczochów – odsączona i pokrojona w plastry
  • ¼ łyżeczki. pieprz czarny
  • 15 oz. Puszka fasoli cannellini – odsączone
  • 5 ogórków – pokrojone w cienkie plasterki
  • ½ szklanki świeżej bazylii – posiekane
  • 1 łyżka stołowa. kapary – posiekane plus 1 łyżka stołowa. sok z kaparów
  • Sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ czerwonej cebuli – pokrojonej w cienkie plasterki
  • ¼ – ½ łyżeczki. płatki czerwonej papryki
  • ½ łyżeczki. sól
  • 1 łyżka cukru
  • 2 suszone pomidory – w cienkie plasterki
  • 2 łyżki octu
  • Instrukcja:

    1. Połącz wszystkie składniki sałatki w misce.
    2. Połącz wszystkie składniki dressingu w małej misce i wymieszaj.
    3. Zalej sałatkę i wymieszaj. Przed podaniem schłodź w lodówce.
    4. 15