Sałatka z Ogórkiem i Fasolą Cannellini
Składniki:
14 uncji puszka karczochów – odsączona i pokrojona w plastry
¼ łyżeczki. pieprz czarny
15 oz. Puszka fasoli cannellini – odsączone
5 ogórków – pokrojone w cienkie plasterki
½ szklanki świeżej bazylii – posiekane
1 łyżka stołowa. kapary – posiekane plus 1 łyżka stołowa. sok z kaparów
Sok z 1 cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
½ czerwonej cebuli – pokrojonej w cienkie plasterki
¼ – ½ łyżeczki. płatki czerwonej papryki
½ łyżeczki. sól
1 łyżka cukru
2 suszone pomidory – w cienkie plasterki
2 łyżki octu
Instrukcja:
- Połącz wszystkie składniki sałatki w misce.
- Połącz wszystkie składniki dressingu w małej misce i wymieszaj.
- Zalej sałatkę i wymieszaj. Przed podaniem schłodź w lodówce.
15