Sałatka Ziemniaczana Ciepła Konfetti

Sałatka Ziemniaczana Ciepła Konfetti

Składniki:

  • 2 gałązki świeżego rozmarynu, posiekane
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1/2 funta ziemniaków konfetti (ja użyłam mieszanki baby Yukon Gold, Purple Peruvian i Red La
  • Sól i pieprz do smaku
  • 3/4 szklanki niesolonego masła, zimnego i pokrojonego w kostkę
  • 1 łyżka stołowa musztarda pełnoziarnista
  • Instrukcja:

    1. Pokrój ziemniaki (ze skórą) w drobną kostkę, około 1-2 cm z boku. Gotuj na parze do łatwego nadziania widelcem, jednocześnie zachowując swój ogólny kształt (około -20 minut).Tymczasem w misce wymieszaj masło, musztardę i kminek.Gdy ziemniaki będą gotowe, włóż je do miski bezpośrednio z kosza do gotowania na parze i wszystko wymieszaj, aż ziemniaki będą dobrze pokryte.Sól i pieprz do smaku, posyp rozmarynem i podawaj.
    2. 20