Składniki:
Instrukcja:
- W robocie kuchennym zmiksuj tuńczyka, kukurydzę, majonez, śmietanę, jajka na twardo , sól i pieprz. Umyj i drobno posiekaj pietruszkę. Na blasze do serwowania (lub kwadratowej desce do ciasta) ułóż 4 kromki chleba tostowego (bez skórki), aby utworzyć kwadrat.
- Rozłóż kilka (3 –
- Ułóż na chlebie czubate łyżki mieszanki tuńczyka i równomiernie rozprowadź.
- Posyp natkę pietruszką i przykryj chlebem. zużyłem wszystkie kromki chleba (i zużyłem całą mieszankę z tuńczykiem). Przechowuj w lodówce przez kilka godzin (co najmniej 2, ale dla najlepszych rezultatów przez noc). Następnego dnia wymieszaj śmietanę z majonezem i przykryj ciasto łopatką.
- Posyp tartym serem i posiekaną szczypiorkiem (tylko zielone części).Ogórek, pomidory i cytrynę pokrój w cienkie plasterki.Udekoruj tym ciastem i kilkoma gałązkami koperku.Przechowuj w lodówce. porcja!