Sernik Brownie

Sernik Brownie

Składniki:

  • 1-1 1/2 szklanki suchego ciasta czekoladowego lub okruchów ciasteczek, w zależności od tego, jaką skórkę lubisz
  • 2 funty serka śmietankowego, w temperaturze pokojowej
  • 2 jajka
  • 1 1/2 szklanki cukru pudru
  • @16 1/2- 3/4 cala brownie
  • Szczypta soli
  • 1/2 szklanki cukru (dodaj jeszcze 1/4 do 1/2 szklanki, jeśli lubisz słodką)
  • 1/2 szklanki niesolonego masła
  • 1 łyżeczka wanilii
  • Instrukcja:

    1. Wymieszaj okruchy, cukier i masło razem w dużej misce do mieszania, aż okruchy zbiją się, gdy zbierzesz je w pięść
    2. Ułóż okruchy równą warstwą na dnie tortownicy o wymiarach 8 x 3 cale
    3. Umieść patelnię w piekarniku 325 i piecz przez 10 minut, aż skórka będzie twarda.Pozostaw skórkę do całkowitego ostygnięcia na stojaku.Owiń patelnię skórką dwukrotnie wytrzymałą folią aluminiową
    4. Umieść cukier, następnie serek śmietankowy, wanilię i sól w dużej misce miksera stojącego.
    5. Mieszać na niskim prędkość, aż serek będzie całkowicie gładki. BTW, używam serka Philadelphia, ponieważ uważam, że jest najgładszy.
    6. Dodawaj jajka pojedynczo, mieszając je całkowicie po każdym dodaniu.
    7. Wlej jedną trzecią masy z serka śmietankowego na przygotowaną patelnię.
    8. Dodaj jedną trzecią ciastek, a następnie wlej kolejną trzecią masy z serka śmietankowego. Powtórz z jedną trzecią brownie, a następnie zalej mieszanką remianign sera śmietankowego. Wbij resztę brownie na wierzch Cheesckae, delikatnie wpychając je do masy.
    9. Włóż przygotowaną i wypełnioną patelnię do większego rondla, a następnie wlej tyle gorącej wody, aby wyrosło do połowy wysokości patelni.
    10. Piecz w 325 stopniach przez około 1 1/4 do 1/2 godziny lub do całkowitego zestalenia. Wyłączyć piekarnik, a następnie pozostawić sernik w piekarniku, umieszczając dużą drewnianą łyżkę w drzwiczkach piekarnika tak, aby pozostał lekko uchylony. Pozostaw sernik do ostygnięcia w otwartym piekarniku przez około godzinę, a następnie wystudź całość na ruszcie. Gdy ciasto ostygnie bardzo dobrze zawinąć i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. ręcznik. Poprowadź cienką metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni. Zwolnij sprężynę, a następnie podnieś ciasto nadal na zdejmowanym dnie z boków patelni. Delikatnie odwróć ciasto na tekturowy okrągły lub płaski talerz, zdejmij spód, a następnie przełóż na inny tekturowy okrągły lub płaski talerz do serwowania.