Składniki:
Instrukcje:
- Połącz pierwsze 3 składniki: dobrze wymieszaj. Mocno wciśnij mieszankę w spód i boki o wysokości 1 cala w górę lekko natłuszczonej 9-calowej tortownicy.
- Piecz w
- stopniach przez 10 minuty. Schłodzić na patelni na ruszcie.
- Ubijać serek śmietankowy na średnich obrotach mikserem elektrycznym do uzyskania kremowej konsystencji; stopniowo dodawaj 1-1/4 szklanki cukru, dobrze ubijając.
- Dodawaj jajka, po jednym na raz, ubijając po każdym dodaniu i zeskrobując boki i spód w razie potrzeby. Dodać śmietanę i wanilię.
- Wlać ciasto do przygotowanego ciasta.
- Piec w 325 stopniach przez 1 godzinę i 5 minut . (Środek nie zostanie całkowicie ustawiony.) Wyłączyć piekarnik i częściowo otworzyć drzwiczki piekarnika; ciasto pozostawić w piekarniku na 1 godzinę. Całkowicie schłodzić na ruszcie; przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin. Delikatnie przejedź nożem po krawędzi sernika, aby uwolnić boki patelni; ostrożnie zdejmij patelnię.
- Przenieś sernik na talerz.
- Rozpuść 1/4 szklanki masła w małym grubym rondlu; dodaj kąski czekoladowe. Mieszaj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści i mikstura się połączy.
- Rozłóż ciepłą mieszankę czekolady na serniku; schłodzić 15 minut.
- Połącz polewę karmelową i orzechy pekan w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając, na średnim ogniu; gotować 2 minuty.
- Zdjąć z ognia i schłodzić 5 minut.
- Posmarować czekoladą; całkowicie ostudzić.
- Podawać natychmiast lub przykryć i schłodzić.
- Odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minuty przed podaniem .
325