Sernik Jagodowy

Sernik Jagodowy

Składniki:

  • 2/3 szklanki nadzienia do ciasta jagodowego
  • 16 uncji Beztłuszczowy serek śmietankowy, zmiękczony
  • 2 Jajko białka, ubite
  • 1 1/2 szklanki odtłuszczone pokruszone krakersy graham
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 łyżeczki wanilii
  • Instrukcja:

    1. Dla mnie ta niskotłuszczowa wersja smakuje tak samo dobrze jak zwykła wersja. Ciesz się:-)Rozgrzej piekarnik do 35
    2. Przygotuj 9-calową patelnię do ciasta z sprayem do gotowania i mąką; odstaw. Aby przygotować ciasto, połącz okruchy krakersa olej w małej misce. Wciśnij do przygotowanej patelni.
    3. Piecz przez 10 minut. Aby przygotować nadzienie, połącz serek, cukier, wanilię i białka jajek.
    4. Rozłóż na upieczonej skórce.Nałóż na wierzch nadzienie z jagodami; przecinaj obie warstwy kilka razy nożem, aby uzyskać efekt zawirowań.