Sernik Kokosowo-Migdałowy

Sernik Kokosowo-Migdałowy

Składniki:

  • Crust
  • 1 1/2 szklanki okruchów krakersa graham
  • 1 1/2 szklanki słodzonych płatków kokosowych, prażonych
  • 1/2 szklanki pokrojonych migdałów, prażonych (około 2 uncje)
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki (1 laska) niesolonego masła, stopionego
  • Opakowania 8 uncji serek śmietankowy, temperatura pokojowa
  • 1 szklanka cukru
  • 4 duże jajka
  • 1 szklanka słodzone płatki kokosowe, prażone
  • 1 łyżka ekstraktu kokosowego
  • 1 szklanka prażonych migdałów
  • glazura
  • 1 szklanka półsłodkich kawałków czekolady
  • 3/4 szklanki śmietanki kremówki
  • 1 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • Instrukcje:

    1. Na spód: Rozgrzej piekarnik do 350 F. Owiń folią zewnętrzną tortownicę o średnicy 9 cali i bokach o wysokości 2 3/4 cala.
    2. Drobno zmiel okruchy krakersa, kokos, migdały i cukier w robocie kuchennym.
    3. )

    4. Dodać masło; przetwarzać, aż utworzą się wilgotne okruchy. Wciśnij mieszankę na dno i 1 cal w górę patelni.
    5. Piecz skórkę, aż się zetnie i zacznie brązowieć, około minut. Fajne. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325F.
    6. Nadzienie: Za pomocą miksera elektrycznego ubij serek śmietankowy i cukier w dużej misce na gładką masę.
    7. Dodawaj po 1 jajku na raz, ubijając po każdym dodaniu tylko do połączenia.
    8. Wymieszaj z kokosem i ekstraktem. Złożyć migdały.
    9. Przełożyć nadzienie na spód.
    10. Piec, aż ciasto będzie dmuchane i przestanie się ruszać po potrząsaniu patelnią, około 1 godziny 15 minuty. Całkowicie ostudzić na stojaku.
    11. 350