Składniki:
Instrukcje:
- Na spód: Rozgrzej piekarnik do 350 F. Owiń folią zewnętrzną tortownicę o średnicy 9 cali i bokach o wysokości 2 3/4 cala.
- Drobno zmiel okruchy krakersa, kokos, migdały i cukier w robocie kuchennym.
- Dodać masło; przetwarzać, aż utworzą się wilgotne okruchy. Wciśnij mieszankę na dno i 1 cal w górę patelni.
- Piecz skórkę, aż się zetnie i zacznie brązowieć, około minut. Fajne. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325F.
- Nadzienie: Za pomocą miksera elektrycznego ubij serek śmietankowy i cukier w dużej misce na gładką masę.
- Dodawaj po 1 jajku na raz, ubijając po każdym dodaniu tylko do połączenia.
- Wymieszaj z kokosem i ekstraktem. Złożyć migdały.
- Przełożyć nadzienie na spód.
- Piec, aż ciasto będzie dmuchane i przestanie się ruszać po potrząsaniu patelnią, około 1 godziny 15 minuty. Całkowicie ostudzić na stojaku.
)
350