Sernik kozi z Nowego Orleanu

Sernik kozi z Nowego Orleanu

Składniki:

  • 2 łyżki zmiękczonego masła na patelnię
  • 2 funty Serek śmietankowy w temperaturze pokojowej
  • 2 duże jajka
  • uncji miękkiego sera koziego – (1 ½ szklanki)

  • 1 szklanka pokruszonych krakersów Graham
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 1/2 szklanki śmietany podzielone
  • 2 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki Roztopione masło niesolone
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • Instrukcja:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Posmaruj masłem boki 9-calowej tortownicy. W misce wymieszaj okruchy krakersów z grahamem i roztopione masło, aż dokładnie się połączą, i wciśnij mieszaninę na dno tortownicy. W mikserze ubij serek śmietankowy, aż gładka i kremowa, około 5 minut. Ubij 1 szklankę kwaśnej śmietany, koziego sera, jajek i cukru, kontynuuj ubijanie przez 4 minuty.
    2. Dodaj sok waniliowy i limonkowy i ubijaj aż do połączenia.
    3. Wylać nadzienie na ciasto na tortownicy i piec do brązowego i sprężystego jędrności przez około 1,5 godziny.
    4. Wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej.
    5. Zdejmij z patelni.W małej misce wymieszaj pozostałą śmietanę z miodem i wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
    6. Rozłóż na wierzchu schłodzonego ciasta.
    7. 350