Składniki:
uncji miękkiego sera koziego – (1 ½ szklanki)
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Posmaruj masłem boki 9-calowej tortownicy. W misce wymieszaj okruchy krakersów z grahamem i roztopione masło, aż dokładnie się połączą, i wciśnij mieszaninę na dno tortownicy. W mikserze ubij serek śmietankowy, aż gładka i kremowa, około 5 minut. Ubij 1 szklankę kwaśnej śmietany, koziego sera, jajek i cukru, kontynuuj ubijanie przez 4 minuty.
- Dodaj sok waniliowy i limonkowy i ubijaj aż do połączenia.
- Wylać nadzienie na ciasto na tortownicy i piec do brązowego i sprężystego jędrności przez około 1,5 godziny.
- Wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej.
- Zdejmij z patelni.W małej misce wymieszaj pozostałą śmietanę z miodem i wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Rozłóż na wierzchu schłodzonego ciasta.
350